.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Een domeinnaam registreren

domeinnaam

Het is het online adres van jouw website, dat jij en bezoekers kunnen gebruiken om die te bereiken. De domeinnaam is de menselijke versie van het online adres, dat je makkelijker onthoudt dan het IP-adres. Uiteraard bepaal jij welke domeinnamen je kiest en welke extensie je daarvoor gebruikt. Wij registreren .nl, .be, .eu, .com en tal van andere extensies. Je kunt jouw domein gewoon gratis registreren bij een pakket voor hosting, waarmee je zeker weet dat je nergens anders een lagere prijs zal vinden.

Het IP-adres is het technische adres van de website. Het bestaat uit een aantal cijfers en punten, dat je natuurlijk niet zo makkelijk zou kunnen onthouden. In plaats daarvan koppel je er een domeinnaam aan, zoals wij dat hebben gedaan met eigen-domein.com. Dat is makkelijk te onthouden en bevat in ons geval de zoekterm ‘domein’, waarmee we ervoor zorgen dat je ons makkelijk kunt vinden.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is eigenlijk niets anders dan een hulpmiddel om de website makkelijk te bereiken. Computers gebruiken IP-adressen, om websites en pagina’s via het internet te bereiken. Al die IP-adressen bestaan uit verzamelingen getallen, die je niet zo makkelijk kunt onthouden.

Een domeinnaam is dan een prettiger alternatief. Waarin je de kans hebt om jouw merk te verwerken. Of waarin je een belangrijke zoekterm kunt gebruiken, zodat jouw website via Google beter vindbaar zal zijn.

Je eigen domeinnaam is het menselijke online adres van jouw website. Het domein bestaat daarbij uit drie onderdelen:

 • • Top Level
 • Dit is de extensie van de domeinnaam, die helemaal achteraan staat. Bij ons gaat het om .com, voor een domein dat je zowel in Nederland als over heel de wereld goed kunt gebruiken.

 • • Second Level
 • Het Second Level is eigenlijk het domein dat je kiest. Bij ons is het ‘eigen-domein’, waarmee we je natuurlijk meteen vertellen dat je bijvoorbeeld een goedkope domeinnaam voor je website kunt registreren.

 • • Third Level
 • Het Third Level is standaard ‘www’, voor een domein dat online beschikbaar is voor iedereen die de website wilt bereiken. Je kunt gebruik maken van subdomeinen, waarmee je ook andere mogelijkheden hebt voor dit onderdeel.

 

.nl, .be, .eu en bijvoorbeeld .com

top level domein

De domeinnaam die je wilt registreren kan eindigen op .nl, een domeinnaam voor Amsterdam of net als op een groot aantal andere domein extensies. We helpen je online het domein te registreren dat je wilt, ook als je daar (ook) buiten Nederland gebruik van wilt maken. Bijvoorbeeld als je zoekt naar een domeinnaam voor België, voor heel Europa of zelfs heel de wereld.

Tip: kom je de domeinextensie die je zoekt voor jouw domeinnaam in ons overzicht niet tegen? Neem toch even contact op, waarschijnlijk kunnen we je er toch goed mee helpen.

3 tips voor een sterke domeinnaam

Benieuwd hoe je een goede domeinnamen kiest? We zetten 3 handige tips domeinnaam registreren voor je op een rij:

 • • Kort en krachtig
 • De ideale domeinnaam is kort en krachtig. Dus registreer liever www.website.nl dan www.ditismijnwebsiteadres.nl. Een korte en krachtige naam voor jouw domein maakt het makkelijker om die te delen en te laten onthouden.

 • • Gebruik een zoekterm
 • Wil je ervoor zorgen dat je goed vindbaar bent in zoekmachines zoals Google? Gebruik een belangrijke zoekterm in de naam, dit is goed voor SEO. Voor ons is de zoekterm [domein] belangrijk. Daarom gebruiken we www.eigen-domein.com, zodat je ons zal vinden als je zoekt naar de mogelijkheden voor het registreren van een domein.

 • • Spreek het hardop uit
 • Denk je dat je de beste domeinnamen hebt gevonden en wil je die gaan registreren? Spreek de naam nog eens hardop uit. Kan er geen twijfel ontstaan over hoe je het schrijft? Voorkom eventuele verwarringen, bijvoorbeeld om steeds uit te moeten leggen dat het www.staard.nl is, dus met een ‘d’.

 

Een domeinnaam kopen: hoe werkt dat?

Het is makkelijker dan veel mensen denken. Wat je ervoor nodig hebt zijn maar een paar dingen:

 • • Een goed idee
 • Om het domein te kopen heb je in ieder geval een goed idee nodig. Wat moet de domein naam gaan worden? Bedenk verschillende bedrijfs- of websitenamen. En spreek die met anderen door, om meer ideeën te verzamelen of foutjes te voorkomen.

 • • Een bedrijf dat het domein registreert
 • Kies een bedrijf die het domein voor je kan registreren. Dat kunnen we bijvoorbeeld bij Eigen-Domein.com. We zijn registrar. Dat betekent dat je het domein bij ons kunt kopen, waarna wij dit officieel voor je vastleggen en op jouw naam zetten.

 • • Een beetje geduld
 • Het duurt enkele minuten tot ongeveer een dag voordat je het domein kunt gaan gebruiken. Afhankelijk van de extensie gaat dit sneller of zal het wat meer van je geduld vragen.

 

DNS-beheer: instellen van nameservers

dns nameserver beheer

Je kunt gratis de DNS beheren, je hebt de volledige toegang tot de DNS records. Je kunt eenvoudig A-, MX-, TXT-, of CNAME-records maken, wijzigen of verwijderen.
Standaard staan onze nameservers ingesteld, het is echter ook mogelijk om andere nameservers te gebruiken. Wanneer je je eigen DNS gegevens wilt instellen kun je dit eenvoudig zelf regelen. Je kunt via het online klantenpaneel verschillende soorten records toevoegen of bewerken.

Log in via het klantenpaneel, ga naar ‘Diensten’ -> ‘Domeinnamen’. Daar kan je per domeinnaam de gewenste wijzigingen doorvoeren en opslaan.

Let op: Vanwege de werking van DNS duurt het 15 minuten tot max 24 uur voordat de wijzigingen overal op het internet zijn overgenomen.

Gratis domeinnaam bij hosting

Zonder domein naam kun je geen website maken of webwinkel starten. Je hebt een online adres nodig, dus daar helpen we je graag op een zo goedkoop mogelijke manier mee. En dat geldt voor zowel de .nl-domeinen, de .be-domeinen als de .com- en andere domeinen die er beschikbaar zijn.

Kies je voor een domein naam mét onze hosting? Je betaalt in de meeste gevallen helemaal niets. Jouw domeinnaam is gratis, zonder addertjes onder het gras en met volledige eigendom zoals je dat elders ook zou hebben. We berekenen gewoon geen kosten voor het domein, omdat we begrijpen dat je die nodig hebt bij de hosting waar je gebruik van wilt maken.

Domein naam met of zonder hosting

Jouw domein naam met hosting is gewoon gratis, dus daarvoor betaal je de laagst mogelijke prijs. En wil je graag een domein registreren, maar dan zonder de hosting? Ook dat kan, natuurlijk voor een scherp bedrag. Je betaalt het eerste jaar de Zonder Hosting-actieprijs voor registraties en verhuizingen. Voor verlengingen betaal daarnaast de Verlenging-prijs, waarmee je nog steeds heel goedkoop uit bent.

Domeinnaam kopen die bezet is

Wil je een domeinnaam kopen die bezet is? Dat kan best lastig zijn, omdat je moet achterhalen wie de huidige eigenaar is. Houd er rekening mee dat die eigenaar het domein misschien niet zomaar wil verkopen. Vooral bij een actieve website of een webshop kan het lastig zijn om het domein over te nemen. En lukt het wel om daar afspraken over te maken met de huidige eigenaar? Wij helpen je graag met de domeinnaam verhuizing.

Domeinnaam kopen

Wil je een domeinnaam kopen? Doe eerst een domeinnaam check en bestel het domein online, dan zullen we dit meteen voor je registreren. En combineer je het met een van onze hostingpakketten? Dan is de domeinnaam gratis, zodat je daar op de goedkoopst mogelijke manier gebruik van kunt maken.

Vragen over jouw domein naam, hosting of SpamExperts en hoe je die kunt registreren? Kijk op de Over Ons pagina. Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.

Alle Domeinnaam producten en informatie

Alle domeinnaam oplossingen voor jouw website. Onze diensten, pakketten en informatie in 1 overzicht