.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Domeinnaamfraude komt te vaak voor

domeinnaamfraude

Domeinnaamfraude komt regelmatig voor, en in allerlei vormen. Met de registraties gaat over het algemeen weinig mis. Dat doen we heel zorgvuldig, net als andere hostingbedrijven die domeinen kunnen registreren.

Wel komt het voor dat andere bedrijven je benaderen en aangeven dat je een domein moet registreren. Ze gebruiken bijvoorbeeld jouw huidige domein en zoeken naar iets dat er sterk op lijkt. Vervolgens bellen ze je op en geven ze aan dat iemand anders op het punt staat om het domein te registreren. Je kunt dat voor zijn, maar alleen voor hoge kosten.

Gebeld: last van fraude

Steeds meer ondernemers worden gebeld door bedrijven die ze wijzen op de domeinnamen. Het gaat regelmatig om domeinnaamfraude. Het bedrijf dat belt geeft aan dat het .com-domein van jouw website met een .nl-domein bijvoorbeeld geregistreerd gaat worden. Of het gaat om een domeinnaam met of zonder streepje, dat sterkt lijkt op wat jij gebruikt.

Ze doen je een voorstel, vaak op basis van hoge kosten. Alleen als je dat bedrag betaalt mag je het domein kopen. Veel ondernemers raken overdonderd en gaan akkoord. Achteraf blijkt vaak dat er niet zoveel aan de hand was, waardoor er voor niets veel geld betaald is.

3 tips om fraude te voorkomen

Wil je domeinnaamfraude voorkomen? Met drie handige tips maak je het risico dat je in de val trapt in ieder geval een stuk kleiner.

  • • Ga niet zomaar akkoord
  • Ga nooit zomaar akkoord met een voorstel, zeker niet telefonisch. Geef aan dat je er even over na wilt denken, ook al dringt het bedrijf erop aan om snel actie te ondernemen.

  • • Overweeg het risico
  • Wat is het risico als iemand inderdaad een vergelijkbaar domein registreert? Als je niet internationaal handelt of een sterke positie hebt zal dat misschien helemaal geen verschil maken.

  • • Vraag het domein bij ons op
  • Twijfel je inderdaad over het risico dat iemand een vergelijkbaar domein vastlegt? Controleer bij ons of het domein nog vrij is. Wij kunnen dat goedkoop voor je registreren.

 

Domeinnaamfraude

Als je last hebt van domeinnaamfraude is het verstandig om rustig te blijven en in ieder geval wat bedenktijd te nemen. Registreer bij ons het domein waar het om gaat. Of schat het risico in en bepaal dat je misschien helemaal geen actie hoeft te ondernemen. Je voorkomt op die manier onnodig hoge kosten.

Vragen over domeinnaamfraude of over onze diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.