Antwoorden op de

Frequently Asked Questions

Heb je vragen over een eigen domein, over een domeinnaam of over hoe je de beste hosting kiest? We geven je antwoord op deze vragen in onze FAQ. Het zijn de veelgestelde vragen door anderen. Dus wil je iets weten over een domeinnaam, hosting, e-mail of andere onderwerpen? Bekijk de antwoorden op de vragen, dan kun je er waarschijnlijk meteen mee aan de slag.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Bel ons op telefoonnummer 024 397 1414, stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

 

Domeinnaam FAQ

Een domeinnaam, ook wel aangeduid als 'domein', is als het ware jouw adres op het internet, aangezien het de URL is die men in dient te tikken om naar jouw website te gaan. Uiteraard gaat er achter de naam een IP-adres schuil, maar het domein zorgt ervoor dat bezoekers je later weer eens kunnen benaderen, zonder dat ze een reeks getallen uit hun hoofd hoeven te leren. Je eigen domeinnaam zorgt er wat dat betreft voor dat we ons op een duidelijke manier kunnen profileren, men handige links aan kan maken en je werkt aan de bekendheid van jouw merk, website of bedrijf.

Een domeinnaam bestaat uit jouw bedrijfsnaam of de specifieke naam die je de website wilt geven, samen met een extensie. De extensie kan verschillende vormen aannemen, maar zal over het algemeen .NL, .COM of .EU zijn. Op die manier heb je de mogelijkheid om jouw Nederlandse afkomst aan te geven, of aan de andere kant juist heel de wereld of heel Europa aan te spreken. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een aantal andere extensies van jouw domeinnaam, zoals .BE voor België en .DE voor Duitsland.

Een domeinnaam registreer je via een registrar, zoals EIGEN-DOMEIN. Hier doe je de gewenste domeinnaam check en als deze nog vrij is, kun je deze bestellen. De registrar zal vervolgens een aanvraag indienen bij de registry van de specifieke domeinextensie. Bijv. voor het .nl-domein is SIDN de registry. Zodra de registry de aanvraag heeft geaccepteerd, wordt de domeinnaam geactiveerd en kun je deze via je registrar beheren.

Log in via het klantenpaneel, ga vervolgens naar Diensten - Domeinnamen. Daar kan je per domeinnaam de gewenste wijzigingen doorvoeren en opslaan.

Let op: Vanwege de werking van DNS duurt het 15 minuten tot max 24 uur voordat de wijzigingen overal op het internet zijn overgenomen.

Ja, bij ons krijg je op ieder hostingpakket één gratis domeinnaam. Dit is niet alleen het eerste jaar maar blijvend gratis!

Ook een bestaande domeinnaam naar ons verhuizen is geheel en blijvend gratis bij hosting.

Het checken van een domeinnaam is uiteraard altijd gratis. Hoe vaak je dan ook een domein checkt op beschikbaarheid. Je betaalt alleen de jaarlijkse registratiekosten en eventueel extra diensten die je daadwerkelijk afneemt.

Het checken van een domein gebeurd in slechts enkele seconden! Na het invullen van de domeinnaam in het invoerveld weet je vrijwel gelijk of de domeinnaam nog vrij is. Is de domeinnaam vrij? Dan kun je deze binnen enkele minuten registreren.

 

Hosting FAQ

Hosting maakt het mogelijk om jouw website 24 uur per dag, 7 dagen per week, in verbinding te brengen met het internet, zonder dat je je computer zelf dag en nacht aan hoeft te laten staan. Met behulp van onze dienstverlening zorg je er wat dat betreft voor dat jouw bezoekers en klanten je altijd kunnen bereiken, terwijl je daar aan de andere kant zelf zo min mogelijk omkijken naar zal hebben. Uiteraard bestaat de beste webhosting uit een aantal technische aspecten en komen daarbij onder andere het IP-adres en een DNS-server aan bod.

Dankzij WordPress Hosting is jouw WordPress-website altijd online en voor iedereen bereikbaar. Wij zorgen ervoor dat bezoekers en klanten jouw website kunnen bezoeken, zonder dat jij daar omkijken naar hebt. Wij regelen de techniek, zodat jij je kunt richten op jouw website en bijvoorbeeld de dienstverlening die je aanbiedt. Onze hosting is specifiek afgestemd op wat een WordPress-website nodig heeft.

Webhosting wordt aangeboden met een bepaalde hoeveelheid webruimte, diskruimte of webspace. Deze begrippen staan allemaal voor hetzelfde en geven in principe weer hoeveel data je op de server mag plaatsen die ervoor zorgt dat jouw website online staat. Daarnaast is er vaak sprake van een limiet met betrekking tot het dataverkeer dat je mag genereren. Iedere keer dat iemand jouw website oproept brengt dat dataverkeer met zich mee, waarbij plaatjes natuurlijk zwaarder wegen dan alleen de HTML-code en tekst. Webhosting zorgt er aan de hand van verschillende pakketten voor dat je alleen betaalt voor wat je nodig heeft aan webruimte en dataverkeer.

Het Content Management Systeem (CMS) maakt het makkelijker om jouw website te beheren. Je hebt daar geen kennis van code of van programmeren voor nodig. Dus kun je werken met Microsoft Word? Dan kun je in WordPress jouw website beheren. WordPress is het populairste CMS ter wereld.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het is een beveiligingslaag, die de verbinding met jouw website voor je bezoekers beveiligt. Je ontvangt bij onze hosting gratis een Let’s Encrypt SSL-certificaat, waarmee je er automatisch voor zorgt dat bezoekers via een beveiligde verbinding surfen.

Het SSL-certificaat garandeert dat bezoekers een beveiligde verbinding gebruiken als ze jouw website of webshop bezoeken. Dat voorkomt dat gegevens ongemerkt kunnen uitlekken of kunnen worden onderschept.

Met behulp van een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat zorg je ervoor dat jouw bezoekers de mogelijkheid hebben te controleren met wie ze zaken doen. Dat lijkt wellicht een triviale mogelijkheid, maar deze is juist op het internet van groot belang. Dat heeft vooral te maken met het feit dat bezoekers er op die manier voor kunnen zorgen dat ze hun persoonsgegevens naar de juiste website versturen. Als webshop is een SSL certificaat onmisbaar, maar ook wanneer je op andere manieren werkt met persoonsgegevens valt het zeker aan te raden.

Een SSL certificaat is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert dan ook van harte gebruik te maken van een dergelijk certificaat. Het hoeft je niet eens veel te kosten, terwijl je er aan de andere kant wel voor kunt zorgen dat criminelen de gegevens van jouw bezoekers niet kunnen stelen. Bovendien kun je er met het SSL certificaat voor zorgen dat je niet te maken krijgt met de boete die het CBP op kan leggen en maximaal €4.500 bedraagt.

Installatron is een plugin binnen het DirectAdmin server control panel. Dat betekent voor jou in principe niets anders dan dat je de mogelijkheid hebt om op een heel eenvoudige manier software te installeren op jouw server. Met behulp van het DirectAdmin panel kun je ervoor zorgen dat je het complete beheer over jouw website kunt voeren, zonder dat je daar veel technische kennis voor nodig heeft. Met behulp van Installatron kun je bijvoorbeeld WordPress of een handige poll-applicatie installeren, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van jouw website.

Het installeren met Installatron werkt heel eenvoudig, aangezien je eigenlijk alleen maar aan hoeft te geven welke applicatie je wilt installeren. Met behulp van handige scripts kun je er heel eenvoudig voor zorgen dat bijvoorbeeld Joomla aan jouw website wordt toegevoegd, of dat je osCommerce kunt installeren.

Je dient de login gegevens te gebruiken die je gekregen heeft na de bestelling.

De standaard login is http://uwdomein.nl:2222

(uwdomein.nl is uiteraard de domeinnaam waarop je wenst in te loggen)

We maken regelmatig snapshot, waarmee we bij EIGEN-DOMEIN voorkomen dat er belangrijke data of content kwijtraakt. Deze snapshot is alleen voor de gehele server en dus niet voor individuele websites.

Zelf kan je eenvoudig backups maken via het controle paneel, zodat je altijd een restore kunt doen vanaf je laatste backup van jouw website of webshop.

Ja, je kunt meerdere domeinen beheren in jouw hostingpakket. Houd er wel rekening mee dat je per afzonderlijke website een hostingpakket nodig hebt. Je kunt er wel voor kiezen om een domeinnaam extra toe te voegen, die je (nog) niet gebruikt voor een website of een webshop.

 

E-mail FAQ

Je kan gebruik maken van de mailserver van jouw eigen domeinnaam. Deze mailserver is NIET voorzien van een SSL certificaat.

POP3 server (inkomende): mail.uwdomein.nl
SMTP server(uitgaande): smtp.uwdomein.nl

POP3 poort: 110
SMTP poort: 587
IMAP poort: 143

Gebruikersnaam: hoofdaccount of email@uwdomein.nl
Wachtwoord: zoals door ons afgegeven voor jouw hoofd account of je zelf hebt aangemaakt voor de losse e-mail accounts.

SSL/TLS: Uit
Authenticatie voor SMTP is vereist / Dezelfde instellingen gebruiken als voor de inkomende server

Voor Mac en Outlook gebruikers is er de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' of 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch' deze dien je uit te zetten om het correct te laten werken.

(uwdomein.nl is uiteraard de domeinnaam waarop je wenst in te loggen)

Je kan gebruik maken van de mailserver van jouw eigen domeinnaam. Deze mailserver is voorzien van een geschikt SSL certificaat.

POP3 server (inkomende): mail.uwdomein.nl
SMTP server(uitgaande): smtp.uwdomein.nl

POP3 poort: 995
SMTP poort: 465
IMAP poort: 993

Gebruikersnaam: hoofdaccount of email@uwdomein.nl
Wachtwoord: zoals door ons afgegeven voor jouw hoofd account of je zelf hebt aangemaakt voor de losse e-mail accounts.

SSL/TLS: Aan
Authenticatie voor SMTP is vereist / Dezelfde instellingen gebruiken als voor de inkomende server

Voor Mac en Outlook gebruikers is er de optie 'Detecteer en update accountinstellingen automatisch' of 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch' deze dien je uit te zetten om het correct te laten werken.

(uwdomein.nl is uiteraard de domeinnaam waarop je wenst in te loggen)

Je kan gebruik maken van Gmail om e-mail vanuit de eigen domeinnaam te versturen. Om dit mogelijk te maken zal de inkomende e-mail doorgestuurd worden naar jouw Gmail account. Zet via https://myaccount.google.com/security de optie Toegang door minder veilige apps op Toestaan voordat Gmail zelf ingesteld wordt!
Binnen de Gmail omgeving dienen de volgende instellingen gedaan te worden:

1. Login op jouw Gmail account.
2. Klik rechtsboven op het Tandwieltje en klik op Instellingen.
3. Klik op het tabblad Accounts en import.
4. Klink op Een e-mailadres toevoegen.
5. Vul in het popup-scherm jouw naam en afzend e-mailadres in dat je wilt toevoegen. Zet het Beschouwen als alias vinkje UIT.
6. Klik op Volgende stap.
7. Vul de volgende gegevens in bij SMTP-server:
SMTP-server: smtp.gmail.com Poort: 587
Gebruikersnaam: jouwaccount@gmail.com
Wachtwoord: wachtwoord welke hoort bij jouw Gmail account
8. Klik op Account toevoegen.
9. Er wordt nu een e-mail naar het zojuist toegevoegde e-mailadres gestuurd. Klik op de bevestigingscode in die e-mail.

Vanaf nu kan er gekozen worden vanaf welk adres er een e-mail verzonden moet worden

Met het SpamExperts spamfilter maak je gebruik van email op de manier zoals het ooit bedoeld was. Het motto van SpamExperts is 'Simply SpamFree', dat vrij vertaald betekent dat je er eenvoudig voor kunt zorgen dat je nooit meer last heeft van spam. Wij zorgen ervoor dat je het filter binnen 5 minuten kunt activeren, om er op die manier voor te zorgen dat spam jouw inbox niet langer weet te bereiken. Het SpamExperts spamfilter heeft z'n kwaliteit door de jaren heen meer dan bewezen en is wat dat betreft een uitstekende keuze.

 

Overige FAQ

Het IP-adres (Internet Protocol adres) staat als het ware voor jouw locatie op het internet. Er wordt bij webservers die permanent in verbinding staan met het internet over het algemeen gebruik gemaakt van statische IP-adressen, die dus niet veranderen. Zo is er webhosting mogelijk vanaf een vaste locatie op het wereldwijde web. Daarnaast is er DNS, wat staat voor Domain Name System. Dit systeem zorgt er binnen de webhosting voor dat je een domeinnaam kunt gebruiken, in plaats van een IP-adres. Dit systeem maakt het voor ons gemakkelijk om een bepaalde domeinnaam als www.eigen-domein.com te onthouden, terwijl de computer aan de andere kant kan werken met de nummers van het IP-adres.

Je kunt inloggen op het klantaccount via: https://mijn.x-site.nl

Via jouw persoonlijke inlog op het klantenpaneel beheer je al jouw hostingzaken, inzicht in facturen, autorisatiecodes / tokens, abonnementen en nu ook je DNS-beheer.

Hier vind je duidelijk het antwoord op de vraag “wat is mijn ip adres?”. Wij hebben deze tool op onze website http://eigen-ip.nl gezet zodat jij je eigen IP-adres gemakkelijk kunt achterhalen.

EIGEN-DOMEIN gebruikt actieve firewalls op de servers welke noodzakelijk zijn om aanvallers en indringers te stoppen. Helaas komt het voor dat ook klanten (tijdelijk) worden geblokkeerd. Redenen hiervan zijn o.a. te vaak foutief inloggen, verkeerde e-mailinstellingen, foutief gebruik FTP, controlepaneel enz.

Heb je geen toegang meer tot jouw website en het controlepaneel neem dan contact met ons op en geef jouw ip-adres door dat geblokkeerd is door onze firewall. Wij lossen het dan direct voor je op!