Wat is de SEO betekenis en waarom is het belangrijk?

seo betekenis

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is de optimalisatie voor zoekmachines, zodat je met jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten verschijnt.

Je optimaliseert de website, door zowel de techniek, content en autoriteit zo in te richten dat bijvoorbeeld Google dat goed waardeert. De betekenis is belangrijk, omdat dit je aangeeft welke werkzaamheden bijdragen aan een hogere positie in de resultaten.

Techniek, content en autoriteit

Los van de letterlijke SEO betekenis staat het vooral voor de combinatie van de volgende drie onderdelen:

  • • Techniek
  • • Content
  • • Autoriteit

1. Techniek

De techniek van de website vraagt om een goede structuur, het juiste gebruik van headers en bijvoorbeeld gebruiksvriendelijke URL’s. De SEO betekenis staat daarnaast voor een korte laadtijd, het gebruik van een SSL-certificaat en een sitemap om Google aan te geven waar welke content staat.

2. Content

Die content is de tweede belangrijke pijler binnen de SEO betekenis. Je wilt jouw bezoekers en klanten iets vertellen. Daarvoor maak je gebruik van tekst, afbeeldingen, video’s en alle andere mogelijke vormen van content.

Met de content zorg je ervoor dat je de belangrijke zoektermen verwerkt, dat je bezoekers relevante informatie biedt en dat ze hopelijk contact met je opnemen. Bovendien is het een bron van links vanaf andere websites, waarmee je werkt aan de online autoriteit.

3. Autoriteit

Die autoriteit met jouw website behaal je door links te verzamelen. Dat kan organisch, zonder er actief naar op zoek te gaan. Of het kan actiever, met een specialist in linkbuilding die de juiste relaties en lijntjes voor je legt.

Binnen de SEO betekenis zorg je er met de techniek, content en autoriteit voor dat je jouw website van waarde maakt. De drie pijlers zorgen er samen voor dat Google het waardeert, in ruil waarvoor je een hogere positie binnen de zoekresultaten behaalt.

SEO betekenis: goede basis

Zeker weten dat je op basis van de SEO betekenis goed van start gaat? Met onze razendsnelle webhosting weet je dat het aan de techniek in ieder geval niet zal liggen. In plaats daarvan heb je meteen een streepje voor op andere websites, waar de laadtijd bijvoorbeeld een stukje langer is.

Wij zorgen ervoor dat de techniek goed is ingericht, om je daarover in ieder geval geen zorgen te hoeven maken. Het is een mooie eerste stap, waarna je er op basis van de SEO betekenis verder mee aan de slag kunt. Richt je vervolgens bijvoorbeeld op de content en daarna op de online autoriteit. Je bouwt dan stapje voor stapje aan een betere vindbaarheid, zodat je jouw website of webshop tot een succesvol online kanaal maakt.

Vragen over de SEO betekenis, kopen van backlinks of onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 397 1414, stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!