SSL certificaat gebruiken voor jouw website?

Het wordt steeds belangrijker, om bezoekers aan te tonen dat ze gebruik maken van een veilige verbinding. Het is belangrijk voor websites en webshops, bijvoorbeeld om een veiligheidswaarschuwing in sommige browser te voorkomen.

Als bezoeker wil je gebruik maken van een veilige verbinding. Het SSL certificaat toont dit aan, iets dat je kunt herkennen aan het (groene) slotje in de adresbalk of in het adres dat begint met HTTPS (in plaats van HTTP).

Waarom een SSL certificaat?

Zonder SSL certificaat wordt jouw website als onveilig aangemerkt, waardoor er een waarschuwing gegeven wordt in sommige browsers. Bovendien kan het invloed hebben op de vindbaarheid in Google, waardoor je website minder zichtbaar is in de zoekresultaten.

Het zijn belangrijke redenen om gebruik te maken van een SSL certificaat, als aanvulling op het pakket voor hosting voor jouw website. Bovendien hoeft het certificaat niet duur te zijn, omdat je ook gebruik kunt maken van de heel voordelige exemplaren.

Tip: verwerk je persoonsgegevens? Op basis van de AVG is het verplicht om online gebruik te maken van een SSL certificaat. Dit geldt in ieder geval voor alle webshops die bestellingen laten plaatsen, net als voor websites met een contactformulier waarin bezoekers gegevens kunnen achterlaten.

Alle soorten: van budget tot EV-SLL

Je kunt gebruik maken van verschillende soorten SSL certificaat. Je hebt de keuze uit 4 verschillende varianten, waarbinnen de budget-variant niet veel hoeft te kosten. En wil je aan de andere kant gebruik maken van een EV-SSL? We zorgen er met de diverse certificaten voor dat je de veiligheid biedt die belangrijk is voor de website of webshop waar het om gaat.

Website met SSL certificaat

Wil je jouw website hosting voorzien van een SSL certificaat? Je kunt die eenvoudig online bestellen, voor de website waarvoor je dat wilt doen. Houd er rekening mee dat je één certificaat per website nodig hebt, bijvoorbeeld als je meerdere websites en/of webshops beheert.

Vragen over het SSL certificaat en hoe dat in de praktijk werkt? Bel ons op telefoonnummer 024 397 1414, stuur ons een e-mail naar [email protected] of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar [email protected]. We horen graag van je!

Bestel je hostingpakket, gratis SSL & DomeinKies een compleet hostingpakket met domeinnaam en SSL voor een snelle en succesvolle start van jouw website.