Domeinnaam check

domeinnaam checken

Domeinnaam check wereldwijd doen? Je kunt online eenvoudig jouw domeinnaam zoeken. Vind het domein waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld voor jouw winkel of voor een nieuw bedrijf dat je wilt starten.

Wij helpen je de domeinnaam te vinden waar je naar op zoek bent. Als je zoekt naar een .nl-domein, een .be-domein, een .eu-domein of een andere domein. Dus gaat het je .com of om een andere extensie? Je kunt ze online allemaal vinden en meteen registreren, eenvoudig de domeinnaam checken die je binnen een paar klikken kunt doen.

Waarom is het domeinnaam checken nodig?

Door een domeinnaam te checken, kun je direct zien of de gewenste domeinnaam nog vrij is. Dan kun je deze direct registreren, zodat je zeker weet dat het jouw eigendom is. Zo voorkom je dat iemand jouw domeinnaam oppikt. Wat je plannen ook zijn zoals een website maken, een e-mail sturen met je eigen domeinnaam, of het domein wilt doorsturen naar een bestaande website. De weg naar online succes begint altijd met een domeinnaam controle.

Zoek jouw domein

Met de domeinnaam checker kun je snel controleren of de domeinnaam vrij is en vervolgens eenvoudig de domeinen kopen voor jouw website. Je kunt online invullen wat je graag wilt registreren, waarna wij je aangeven of je daar nog gebruik van kunt maken. Is er namelijk al een andere website die het domein gebruikt? Dan kun je helaas niet zomaar het domein vastleggen.

Wij helpen je jouw domeinnaam te zoeken, inclusief de extensie waar jij gebruik van wilt maken. Dat is het laatste deel van het domein, bijvoorbeeld als je zoekt naar .nl.

Wat als de domeinnaam bezet is?

Kom je er na de domeinnaam controle achter dat je favoriete domeinnaam bezet is? Geen probleem. Er zijn veel alternatieven om toch een goede domeinnaam te verzinnen, zij het een andere naam of een andere extensie.

Alle extensies voor domeinnamen

domeinnaam check met domein checker

Hoe kan ik zien of een domeinnaam nog vrij is? Je kunt online de domeinnaam check doen voor ieder vrij domein dat je wilt registreren. Dat kan met iedere domein extensie, ook als je een website wilt registreren voor heel Europa, voor de wereld of voor een specifiek ander land buiten Nederland.

We laten je online meteen zien welke domeinnamen en welke extensies er beschikbaar zijn en welke kosten daarbij horen. En kom je een extensie waar je naar op zoek bent online niet tegen? Vertel ons waar je naar zoekt in de domeinnaam check, dan zoeken we voor je uit wat de mogelijkheden zijn en hoe je daar toch gebruik van kunt maken.

Handige tips voor een goede domeinnaam

  • Houd de domeinnaam kort en bondig
  • Wees creatief maar makkelijk te onthouden
  • Gebruik je bedrijfsnaam, dienst of product term
  • Voorkom verwarring door ingewikkelde letter, cijfer en teken combinaties
  • Denk goed na en laat anderen de domeinnaam hardop uit te spreken om te horen of de uitspraak klopt

 

Domein naam check

Wil je een domein naam checken of zoeken naar een specifiek domein waar je gebruik van wilt maken? Domeinnaam registreren waar? Wij maken het je online makkelijk. Vul in wat je zoekt, vervolgens gaan we de domein naam checken en bekijk dan de mogelijkheden om het domein vervolgens meteen te registreren. Wij gaan er voor je mee aan de slag, zodat je er snel gebruik van kunt maken voor jouw website.

Vragen over jouw eigen website, hoeveel een domeinnaam kost of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.

Veelgestelde vragen over een

domeinnaam checken

 

Domeinnaam FAQ

Een domeinnaam, ook wel aangeduid als 'domein', is als het ware jouw adres op het internet, aangezien het de URL is die men in dient te tikken om naar jouw website te gaan. Uiteraard gaat er achter de naam een IP-adres schuil, maar het domein zorgt ervoor dat bezoekers je later weer eens kunnen benaderen, zonder dat ze een reeks getallen uit hun hoofd hoeven te leren. Je eigen domeinnaam zorgt er wat dat betreft voor dat we ons op een duidelijke manier kunnen profileren, men handige links aan kan maken en je werkt aan de bekendheid van jouw merk, website of bedrijf.

Een domeinnaam bestaat uit jouw bedrijfsnaam of de specifieke naam die je de website wilt geven, samen met een extensie. De extensie kan verschillende vormen aannemen, maar zal over het algemeen .NL, .COM of .EU zijn. Op die manier heb je de mogelijkheid om jouw Nederlandse afkomst aan te geven, of aan de andere kant juist heel de wereld of heel Europa aan te spreken. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor een aantal andere extensies van jouw domeinnaam, zoals .BE voor België en .DE voor Duitsland.

Een domeinnaam registreer je via een registrar, zoals EIGEN-DOMEIN. Hier doe je de gewenste domeinnaam check en als deze nog vrij is, kun je deze bestellen. De registrar zal vervolgens een aanvraag indienen bij de registry van de specifieke domeinextensie. Bijv. voor het .nl-domein is SIDN de registry. Zodra de registry de aanvraag heeft geaccepteerd, wordt de domeinnaam geactiveerd en kun je deze via je registrar beheren.

Log in via het klantenpaneel, ga vervolgens naar Diensten - Domeinnamen. Daar kan je per domeinnaam de gewenste wijzigingen doorvoeren en opslaan.

Let op: Vanwege de werking van DNS duurt het 15 minuten tot max 24 uur voordat de wijzigingen overal op het internet zijn overgenomen.

Ja, bij ons krijg je op ieder hostingpakket één gratis domeinnaam. Dit is niet alleen het eerste jaar maar blijvend gratis!

Ook een bestaande domeinnaam naar ons verhuizen is geheel en blijvend gratis bij hosting.

Het checken van een domeinnaam is uiteraard altijd gratis. Hoe vaak je dan ook een domein checkt op beschikbaarheid. Je betaalt alleen de jaarlijkse registratiekosten en eventueel extra diensten die je daadwerkelijk afneemt.

Het checken van een domein gebeurd in slechts enkele seconden! Na het invullen van de domeinnaam in het invoerveld weet je vrijwel gelijk of de domeinnaam nog vrij is. Is de domeinnaam vrij? Dan kun je deze binnen enkele minuten registreren.