.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Wat is domeinregistratie?

domeinregistratie

Domeinregistratie staat voor het proces van het registreren van je eigen domein, om ervoor te zorgen dat je jouw eigen plaats op het internet vast kunt leggen. Dat gebeurt officieel met behulp van een IP-adres, maar met behulp van het Domain Name System (DNS) wordt hier een gemakkelijker te onthouden domeinnaam aan gekoppeld, via ons klantenpaneel heb je zelf het DNS beheer onder controle. Domeinregistratie zorgt er wat dat betreft voor dat je gebruik kunt gaan maken van uw website door uw bedrijfs- of merknaam vast te leggen, of voor een andere pakkende naam te kiezen.

De domeinnaamregistratie uitvoeren

Het uitvoeren van de domeinnaamregistratie is relatief eenvoudig, het begint met een domeinnaam check. Zo kan je via ons ordersysteem controleren of de door jou gewenste naam nog vrij is. Indien dat het geval is kunt je de eenvoudige stappen volgen en op die manier de domein registratie voltooien. Het is hierbij van belang om er rekening mee te houden dat een domein dient te bestaan uit minimaal twee karakters, letters van ons alfabet, cijfers en eventuele mintekens, geen hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens bevat en dat bepaalde onzedelijke of onbetamelijke woorden zijn uitgesloten. Zolang je hier rekening mee houdt kunt je de domein registratie gemakkelijk uitvoeren.

Wat is een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam draagt sterk bij aan een succesvolle domeinnaamregistratie. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je ervoor dient te zorgen dat jouw domein gemakkelijk te onthouden is, aansprekend is en goed beschrijft wat je doet of waar je voor staat. Zorg er dus voor dat jouw domein jouw product of service beschrijft, of bijdraagt aan de naamsbekendheid van jouw bedrijf of merk als geheel. Verder is het binnen de domeinnaamregistratie verstandig om rekening te houden met zoekmachine optimalisatie (SEO), door jouw belangrijkste dienst of service bijvoorbeeld letterlijk op te nemen in de domeinnaam.

Vragen over domeinregistratie, domein prijzen, hoe een domeinnaam te registreren of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.