SEO voor beginners: wat is het?

seo voor beginners

Wat is SEO en hoe ga je daar als beginner mee aan de slag? Als jouw website eenmaal staat wil je die optimaliseren voor Google. Het brengt je hoger in de zoekresultaten, voor een betere vindbaarheid bij klanten die zoeken naar jouw producten of diensten.

Merk je dat anderen beter gevonden worden of maak je nu veel kosten voor Google Ads? Het is in de beide gevallen interessant om met zoekmachineoptimalisatie aan de slag te gaan. EIGEN-DOMEIN legt je als beginner uit hoe het werkt, zijn je er graag mee van dienst of kunnen je er volledig op maat over adviseren.

Wat is zoekmachineoptimalisatie en hoe kun je daarmee goed beginnen? SEO voor beginners draait bij ons om 3 belangrijke stappen:

  • • Technische check
  • We beginnen met een technische SEO check. Hoe staat je website er op dit moment voor en waar liggen de kansen om te verbeteren? We doen een grotendeels handmatige check, om je precies te laten zien waar de kansen voor zoekmachineoptimalisatie liggen.

  • • Sterke teksten
  • Staat de techniek? Dan kun je daar teksten voor (laten) schrijven om de vindbaarheid te verbeteren. Optimaliseer de huidige teksten of laat nieuwe schrijven voor de belangrijke zoektermen die jouw klanten gebruiken.

  • • Bouwen aan backlinks
  • Met backlinks bovenop de sterke teksten bouw je aan een sterk online profiel. Het is de beste strategie om op de lange termijn beter vindbaar te zijn, met de zoektermen die jou extra online omzet opleveren.

 

Belangrijke tips en handige plugins

En wil je (ook) zelf aan de slag met zoekmachineoptimalisatie voor beginners? Ontdek de handige tips die we je meegeven, net als de plugins die je daarvoor kunt gebruiken. We zetten ze voor je op een rij, waarmee je zeker weet dat je geen kans over het hoofd zal zien.

Zoekmachineoptimalisatie voor beginners

Aan de slag met zoekmachineoptimalisatie voor beginners? Gebruik onze handige tips en de plugins. Wij zorgen ervoor dat jij hoger in Google kunt komen. Het is de beste manier om te bouwen aan extra online omzet, waarmee je de investeringen die je doet dus snel zal terugverdienen.

Vragen over zoekmachineoptimalisatie voor beginners, domeinnaam, hosting of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Alle SEO producten en informatie

Alle SEO oplossingen voor jouw website. Onze diensten, pakketten en informatie in 1 overzicht