Op zoek naar SEO tips waarmee je direct aan de slag kunt?

seo tips 2021 / 2022

Google wordt steeds slimmer en ook andere zoekmachines ‘begrijpen’ jouw website. Content blijft king, maar hoe zet je die goed in om beter te scoren in de zoekresultaten van de voor jou belangrijke zoektermen?

Met deze 3 SEO tips voor 2021 / 2022 kom je met jouw website helemaal bovenaan de resultaten. Dus wil je besparen op de kosten voor Google Ads of bouw je aan meer online autoriteit? Op deze manier krijg je het in 2021 / 2022 voor elkaar.

Dit zijn de 3 belangrijkste SEO trends voor 2021 / 2022:

  • • Begrijp Google BERT
  • • EAT (of word gegeten)
  • • Gebruik FAQ in de meta

 

1. Google BERT

Google lanceert regelmatig grote updates van het algoritme. Na Florida, RankBrain, Penguin en Hummingbird was het onlangs BERT. Dit staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers. En wat betekent dat voor jou?

Het is volgens de zoekmachine een update om de taal die jij gebruikt beter te beschrijven. De update is er al in de VS en komt binnenkort ook naar Nederland. De zoekmachine zal het begrijpen als je schrijft ‘gebruik voor goede SEO de volgende tips in 2021 / 2022’, als je optimaliseert voor [seo tips 2021 / 2022]. De woorden die je er tussenin gebruikt zitten de vindbaarheid niet langer in de weg.

2. EAT (of word gegeten)

De afkorting EAT staat al veel langer in de Quality Rater Guidelines van Google. Toch is het relevanter dan ooit. Focus op Expertise, Autoriteit en Trustworthiness (betrouwbaarheid). Het zijn die drie kenmerken die jouw website sterk maken.

Laat bijvoorbeeld zien dat je een expert bent in jouw vakgebied, door ook op andere blogs en platformen regelmatig te publiceren. En laat andersom ook anderen op jouw WordPress website aan het woord, waarmee je uitstraalt dat je een bepaald gezag hebt.

3. FAQ in de meta

Een van de meer specifieke SEO tips is die om te optimaliseren met een FAQ in de meta. Met handige plugins of tools (of HTML-code als je het zelf doet) gebruik je veelgestelde vragen en de antwoorden daarop in de meta-beschrijving. Zo kun je direct in de Google-zoekresultaten antwoord geven op vragen.

 

Aan de slag met SEO tips

Wil je aan de slag met de SEO tips voor 2021 / 2022? Start met je eigen website, verhuis die naar onze snelle hosting en werk aan de vindbaarheid bijv. via backlinks. Het is de makkelijkste manier om structureel nieuwe bezoekers te trekken en jouw omzet te verhogen.

Vragen over WordPress SEO of onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 397 1414, stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!