SEO linkbuilding: wat is dat?

seo linkbuilding

SEO linkbuilding vormt één van de drie belangrijke pijlers van goede vindbaarheid. Sterke links vanaf andere websites naar die van jou geven Google het signaal dat je waarde biedt. Dat signaal is belangrijk, omdat Google en andere zoekmachines je daarvoor belonen met een hoge positie in de resultaten.

Wat is SEO linkbuilding en hoe werkt het precies? En wat is de invloed op SEO, bijvoorbeeld ten opzichte van teksten en de techniek? We leggen het je uit.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding werkt zoals je dat misschien kent van aanbevelingen. Stel dat je in de buurt eens rondvraagt naar wie je kan helpen om de cv-ketel na te kijken. De buurman van twee huizen verderop die aangeeft dat je bij diegene op nummer 10 moet zijn geeft een duidelijke aanbeveling. Als vervolgens ook nummer 8 en 12 aangeven dat hun buurman er tussenin de specialist is weet je het zeker: daar ga je eens aanbellen.

Zo werkt het in Google ook. Meer aanbevelingen vormen een signaal dat een website waarde biedt. Dus linken veel andere websites naar die van jou? Google gaat er vanuit dat je waarde biedt, dus dat je een hoge positie in de resultaten verdient.

Invloed op SEO

Hoeveel invloed heeft SEO linkbuilding dan op de vindbaarheid in Google? Het gaat om twee factoren:

  • • Het aantal (back)links
  • • De kwaliteit van de links
  • Een allround plugin, waarmee je ervoor zorgt dat je die SEO-technisch zo sterk mogelijk inricht.

Meer backlinks is over het algemeen beter dan minder links. Toch zit er een belangrijk addertje onder het gras. De kwaliteit van de links moet goed zijn. Of anders gezegd, hoe beter de links, des te hoger jouw positie in Google. Een aanbeveling van een nieuwkomer in de buurt zou ook niet zoveel waard zijn. Als de eerste bewoners je aangeven dat je een bepaalde buurman moet hebben is dat een veel krachtiger signaal.

Specialist in SEO linkbuilding

Wij zorgen voor de specialist in SEO linkbuilding die je zoekt. Vanuit een analyse van de huidige domein autoriteit en de waarde van links die je eventueel al hebt volgt er een plan van aanpak. Vervolgens worden de contacten gelegd met andere websites, om hen te verleiden een link te plaatsen. Soms zijn daar kosten aan verbonden, soms is een stuk sterke content voldoende. Op die manier werken we voor je aan SEO linkbuilding, zodat de vindbaarheid van jouw website verbetert.

Vragen over SEO linkbuilding of onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 397 1414, stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!