SEO optimalisatie: wat is het en hoe ga je ermee aan de slag?

seo optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization. Vrij vertaald: je optimaliseert jouw website voor zoekmachines. En belangrijker nog, voor de bezoekers die de zoekmachines gebruiken.

Zoekmachines tonen resultaten voor zoekopdrachten. Binnen die zoekopdrachten wil je graag zo hoog mogelijk in de resultaten verschijnen. Helemaal bovenaan heb je namelijk de grootste kans dat een bezoeker jouw website aanklikt.

Zelf doen: waar gaat het om?

Wil je de SEO optimalisatie zelf doen? Het gaat om drie belangrijke aspecten:

  • • Techniek
  • De techniek van de website moet goed en vooral snel werken. Een korte laadtijd en foutloze (HTML)code geven Google het signaal dat de website in orde is. Uiteraard zorgen wij voor een goede technische basis.

  • • Content
  • Met de juiste content zorg je voor de verdere SEO optimalisatie. Schrijf teksten op basis van de belangrijkste zoektermen. Daarmee vertel je Google waar jouw website over gaat.
    Tip: zelf niet zo’n schrijver? Geef dit uit handen aan een SEO tekstschrijver.

  • • Autoriteit
  • Zodra de content staat probeer je daarmee online autoriteit op te bouwen. Verzamel links vanaf andere websites naar die van jou. Het is een signaal voor Google dat je waarde biedt.
    Tip: schakel een specialist in linkbuilding in om te bouwen aan de online autoriteit.

Google gebruikt meer dan 200 factoren in z’n algoritme, om te bepalen welke website er bovenaan staat bij bepaalde zoekresultaten. Allemaal behoren ze tot deze drie overkoepelende categorieën.

Voor WordPress en webshops

Zowel de SEO optimalisatie voor WordPress als voor webshops is bij ons standaard al goed geregeld. De techniek werkt soepel, vlekkeloos en bovendien razendsnel. Het is de belangrijkste voorwaarden om de online vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

De systemen zoals WordPress, WooCommerce en ook Magento bieden tal van mogelijkheden voor de optimalisatie van jouw website. Het is de belangrijke technische basis voor SEO, waar je vervolgens goede content en online autoriteit aan kunt toevoegen.

SEO optimalisatie tips: goed geregeld

Aan de slag met de SEO optimalisatie tips? Bij ons heb je de techniek in ieder geval alvast goed geregeld. Het is de basis die in orde moet zijn, om jouw website daarna verder te optimaliseren.

Dankzij onze razendsnelle hosting zal het daar in ieder geval niet aan liggen. Jouw website in WordPress of de webshop die je bouwt is goed bereikbaar. Pagina’s laden snel en zelfs grote foto’s of complete tools draaien heel soepel. Als jij zorgt voor sterke content en online autoriteit werk je effectief aan geslaagde SEO optimalisatie.

Vragen over SEO optimalisatie, backlinks kopen of onze andere diensten? Bel ons op telefoonnummer 024 397 1414, stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!