Wat is een SEO specialist en hoe zal deze je helpen de vindbaarheid van jouw website te verbeteren?

seo specialist

Het zijn de twee belangrijkste vragen, vóórdat je iemand inschakelt.

Wist je bijvoorbeeld dat SEO bestaat uit onderdelen voor de techniek van je website, de content op daaróp en de online autoriteit daarván? Alleen door alle drie de factoren aan te pakken lukt het om de vindbaarheid te verbeteren.

Een goede SEO specialist analyseert daarom jouw huidige website, stelt optimalisatie voor en boekt daarmee het resultaat waar je naar op zoek bent. Die werkwijze is belangrijk, omdat het veelal gaat om duidelijke data die aangeeft in welke richting je wilt optimaliseren.

SEO in 3 stappen

De werkwijze van een goede SEO specialist ziet er als volgt uit:

  • • Analyse
  • Alles begint met een analyse van de huidige situatie. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? En is er al een website die op bepaalde zoektermen goed scoort? Of valt dat juist enorm tegen en wil je daar wat aan doen?

  • • Optimalisatie
  • De analyse geeft aan waar het goed gaat, wat er beter moet en waar de focus de komende tijd zou moeten liggen. Tijdens de optimalisatie laat je zowel de techniek van de website, de content daarop als de online autoriteit daarvan verbeteren.

    Tip: kies je voor onze razendsnelle hosting? Je hebt de belangrijke basis voor de techniek dan in ieder geval gelegd. Bovendien zorgen we er met WordPress en bijvoorbeeld WooCommerce voor dat je de website SEO-technisch meteen optimaal kunt inrichten.

  • • Resultaat
  • Een goede SEO specialist houdt de voortgang bij, om je aan te geven of het inderdaad lukt om de vindbaarheid te verbeteren. Dat blijkt uit de monitoring. En vallen de resultaten tegen? De specialist stuurt bij, op basis van de informatie verkregen uit de activiteiten.

 

Aan de slag met een SEO specialist

Wil je aan de slag met een SEO specialist? Het is belangrijk om een duidelijke doelstelling te formeren. Dus wil je de vindbaarheid verbeteren voor een bepaald thema, een specifieke zoekterm of een combinatie van een aantal termen? Dat werkt beter dan wanneer je de ‘vindbaarheid wilt verbeteren’. In dat laatste geval is namelijk niet duidelijk welke termen er belangrijk zijn, dus waar bezoekers waarschijnlijk naar zoeken.

Een SEO-specialist kan je helpen te achterhalen waar bezoekers precies naar zoeken. Het laat je zien welke onderwerpen ze gebruiken om jouw producten of diensten te zoeken. Aan de hand daarvan is het mogelijk om de website of de webshop daarvoor te optimaliseren. Zo zorg je ervoor dat Google jouw website zal belonen met een positie zo hoog mogelijk in de zoekresultaten. Het gevolg is dat bezoekers jouw website of webshop vinden, waardoor je met SEO werkt aan een hogere omzet.

Vragen over wat een SEO-specialist, SEO Tools of backlinks kopen doet of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!