.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Wil je een domeinnaam vastleggen?

domeinnaam vastleggen

Je kunt het domein gewoon online claimen. Het is de eerste stap die je zet als je een nieuwe website of webshop wilt beginnen. Of als je het domein wilt hebben, bijvoorbeeld om te voorkomen dat iemand anders er gebruik van kan maken.

Wat de reden ook is, het begint met een online domein. Je kunt daarvan online controleren of het nog beschikbaar is en of je er dus gebruik van kunt maken. En registreer je het domein, om daarbij een hostingpakket bij ons af te nemen? Dan krijg je het domein gratis, dus hoef je daar geen kosten voor te maken.

Begin met het domein

Wil je een nieuwe website (laten) maken? Begin altijd met het domein. Bedenk een sterke domeinnaam, bijvoorbeeld door het kort en krachtig te houden en daarin een interessante zoekterm te verwerken.

Zodra je weet hoe de website moet gaan heten kun je proberen het domein online vast te leggen. Het is vooral belangrijk dat het domein nog beschikbaar is. Dus blijkt het bezet te zijn? Dan zal je contact moeten zoeken met de eigenaar. Soms kun je de domeinnaam overnemen of kopen, waarna wij dit voor je kunnen verhuizen en jij er gebruik van kunt maken.

Online controleren: meer dan .nl

Is het domein dat je wilt registreren bezet, maar wil je die liever niet overnemen of kopen van de huidige eigenaar? Geen probleem, omdat je de keuze hebt uit meer varianten dan de .nl-website. Je kunt de extensie veranderen naar bijvoorbeeld .eu of .com. Daarnaast heb je de keuze uit onder andere .info, .org en tal van andere varianten. Registreer op die manier alsnog het domein dat je graag wilt vastleggen, zodat je daar gebruik van kunt maken voor de website.

Domeinnaam vastleggen met of zonder streepje

De domeinnaam met of zonder streepje: wat is de beste keuze? Zoekmachines hadden voorheen veel moeite met name zonder streepjes. Dat is verleden tijd, waardoor je daar nu prima gebruik van kunt maken.

Gebruik het streepje in de domeinnaam alleen als het de leesbaarheid ten goede komt. Je ziet bij grote merken en websites dat ze geen streepjes gebruiken, bijvoorbeeld als de bedrijfsnaam uit twee delen bestaat. Het is wel gebruikelijk om dit te doen als het anders lastig kan zijn om de URL van de website goed uit te spreken.

Zoekmachines behandelen de domeinnaam met of zonder streepje gelijk, dus daarom hoef je het niet te laten (of juist wel te doen). Denk na over de leesbaarheid. En vraag bijvoorbeeld een aantal vrienden of bekenden naar wat ze van het domein met en zonder streepje vinden. Kies de meest duidelijke variant van de beide.

Domeinnaam vastleggen: online claimen

Wil je jouw domeinnaam vastleggen en ben je benieuwd hoe dat werkt? Je kunt die online claimen, gewoon door na te gaan of de naam nog beschikbaar is. Blijkt dat het geval te zijn? Wij leggen de naam voor je vast, registreren die op jouw naam en zorgen ervoor dat jij er gebruik van kunt maken.

Vragen over jouw eigen e-mail domein of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.