.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Een domeinnaam verzinnen?

domeinnaam verzinnen

Je wilt een domeinnaam verzinnen: hoe begin je daaraan? Als je een bedrijf start of een andere website wilt (laten) bouwen zal je een domeinnaam bedenken. Je kunt een leuke domeinnaam verzinnen, waarmee je de aandacht trekt en prikkelt. Pas er aan de andere kant voor op dat een goede domeinnaam verzinnen nog niet zo makkelijk is.

Voorkom bijvoorbeeld dat bezoekers het domein verkeerd spellen, dat het in andere talen iets anders betekent of dat het domein al bezet is. Tip: dat laatste kun je online checken, vul het domein in en controleer bij ons of het nog vrij is.

Creatief: ideeën opdoen

Het is hartstikke leuk om met een brainstorm aan de slag te gaan, als je een domeinnaam wilt verzinnen. Bedenk namen die niet te lang zijn en die je makkelijk kunt onthouden.

Probeer er bovendien voor te waken dat het domein dat je verzint niet meer dan 1 koppelstreepje nodig heeft. Eentje is geen probleem, maar bij meer streepjes gaat het er online raar uit zien.

Zorg er bovendien voor dat het domein goed uit te spreken is en dat anderen er niet iets anders bij kunnen denken. Spreek het domein dat je wilt verzinnen hardop uit, omdat je dan meteen ervaart of het lekker in het gehoor ligt.

Voorkom vervelende missers

Het is aan de andere kant namelijk belangrijk om een domeinnaam te verzinnen waarmee je geen lelijke missers maakt. Wat betekent de tekst in andere talen, zoals het Engels, Frans, Duits en Spaans? En kun je het domein op meerdere manier uitspreken of interpreteren? Dat gaat vroeg of laat een keer mis.

Bovendien zou het zonde zijn als je er steeds bij moet zeggen hoe je het domein spelt, omdat dit niet meteen duidelijk is. Zorg er dus voor dat je een domeinnaam bedenkt die lekker klinkt en die je schrijft als je het zegt. Controleer dat vervolgens bij een aantal anderen, om het helemaal zeker te weten.

Domeinnaam verzinnen

Wil je een domeinnaam verzinnen? Met de bovenstaande tips kun je uitstekend ideeën opdoen. Gebruik vervolgens onze tool om te controleren of het domein nog vrij is. Je kunt dat dan gewoon online registreren, eventueel samen met de hosting die je bij ons voordelig kunt afnemen. Vanaf dat moment heb je jouw eigen website, met een leuke domeinnaam die je zelf hebt verzonnen.

Vragen over een domeinnaam verzinnen of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.