.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Wat is domein hosting?

domein hosting

Het domein neemt een belangrijke rol in binnen de hosting in het algemeen. Dat heeft te maken met het feit dat de domeinnaam als het ware jouw adres op het internet is, zoals gebruikers dat zullen onthouden. Het is wat dat betreft dan ook verstandig om jouw bedrijfsnaam of merk in het domein te verwerken, of ervoor te zorgen dat hieruit blijkt waar je je als onderneming mee bezig houdt. Uiteraard is www.eigen-domein.com hiervan een uitstekend voorbeeld, aangezien dit onze bedrijfs- en merknaam is, die ook nog eens aangeeft wat we aanbieden.

Wat zijn het domein en de hosting?

Het domein en de hosting zijn onmisbaar als je een website wilt beginnen. Of als je die wilt verhuizen, zodat je maandelijks goedkoper uit bent. We zetten de twee belangrijke begrippen voor je op een rij:

 • Domein
 • Het domein staat voor de domeinnaam, het online adres van jouw website. Ons domein is bijvoorbeeld eigen-domein.com. Het is het adres dat je intypt in de adresbalk. Het adres is gekoppeld aan ons IP-adres, dat computers en servers gebruiken om informatie uit te wisselen. Dankzij de domeinnaam hoef jij het IP-adres niet te onthouden.

 • Hosting
 • De hosting gebruik je bij de domeinnaam, om de website daadwerkelijk op te bouwen. Op een van onze servers, waar je een stukje webruimte koopt. Daar kun je de bestanden, foto’s en andere documenten voor de website plaatsen. Via het domein registreert kunnen jij en alle bezoekers de website bereiken, waarvoor je gebruik maakt van onze hosting.

  Opbouw van het domein

  Het domein is opgebouwd uit een aantal verschillende levels. Er wordt van rechts naar links gelezen, waardoor het top level van www.eigen-domein.com ‘.COM’ is, eigen-domein behoort tot het second level en ‘www’ in dit geval het third level is. Het domein zorgt ervoor dat bezoekers dat gemakkelijk kunnen onthouden, terwijl er eigenlijk gewerkt wordt met een IP-adres om voor jouw locatie op het internet te zorgen. Het Domain Name System (DNS) zorgt ervoor dat die reeks getallen wordt gekoppeld aan een eenvoudig te onthouden domeinnaam, via ons klantenpaneel kan je zelf de DNS beheren. Ontdek je mogelijkheden en doe de domeinnaam check.

  Domein en hosting

  Een domein is onlosmakelijk verbonden aan hosting. Dat heeft vooral te maken met het feit dat je hosting nodig heeft om een domein daadwerkelijk te gebruiken. Je kan er aan de andere kant ook wel voor kiezen om jouw eigen server te gebruiken, maar dit zal voor de meeste mensen geen optie zijn. Met behulp van een van onze Flex hosting pakketten zorg je ervoor dat jouw domein daadwerkelijk bereikbaar is, op basis van de juiste hoeveelheid webruimte en een toereikende hoeveelheid dataverkeer. Een domein vormt wat dat betreft een uitstekende combinatie met onze hosting, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden van het internet.

  Gratis domein bij hosting

  Kies je voor onze goedkope hosting om jouw website te bouwen? Wij zorgen ervoor dat de website altijd bereikbaar is, zowel voor jou als voor alle bezoekers die je wilt ontvangen.

  Bovendien kun je gebruik maken van een gratis domein. Een gratis domeinnaam, die je kunt registreren als je een pakket voor hosting gebruikt. Registreer gratis jouw .nl-domeinnaam, net als een domein met een .be- of .com-extensie.

  Domein en hosting kopen: compleet pakket

  Wil je meteen goed van start? Je kunt online jouw domeinnaam registreren en gebruik maken van onze hostingpakketten. Zodat je in één keer beschikt over alles wat je nodig hebt om met jouw website te beginnen.

  Vragen over domein prijzen, domeinregistratie, hoe een domeinnaam te registreren of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

  Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.