.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Je wilt de domeinnaam veranderen: hoe werkt dat?

domeinnaam veranderen

Je kunt helaas geen domeinnaam wijzigen. Een domeinnaam staat vast, je kunt er hoogstens voor kiezen om die niet meer te gebruiken. Uiteraard kun je dan wel een nieuw domein registreren. En kunnen wij je helpen om van het oude naar het nieuwe domein te verhuizen.

Dus heb je een website met een domein, maar wil je dat niet meer gebruiken? Of wil je overstappen van een .nl- naar een .com-domein? In die gevallen helpen we je daar graag bij.

Tip: stap je over van een .nl-domein naar iets anders? Houd het .nl-domein wel zelf in bezit, om te voorkomen dat iemand anders dat kan gebruiken.

Verhuizen in plaats van veranderen

Wil je een domeinnaam veranderen? Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt er wel voor kiezen om jouw website te verhuizen naar een ander domein. Zo zorg je ervoor dat je gebruik kunt maken van een andere domeinnaam.

Het domein zoals je dat hebt blijft bestaan. Daarmee kun je drie dingen doen:

  • • In bezit houden
  • Je kunt ervoor kiezen om het domein in je bezit te houden. Dus wil je de domeinnaam veranderen, maar het domein niet kwijt? Houd het gewoon in je bezit, voor een paar euro per jaar.

  • • Laten verlopen
  • Heb je het domein dat je bezit niet meer nodig? Je kunt dat gewoon laten verlopen. Als de registratieperiode verloopt gaat het domein in quarantaine. Daarna verloopt dit, waardoor iemand anders het kan registreren.

  • • Verkopen
  • Heeft het domein waarde en wil je dat verkopen aan iemand anders? Je kunt een koper zoeken en de prijs vragen die je wilt. Als je een koper hebt gevonden kun je het domein overschrijven.

 

Nieuw domein registreren

Als je de domeinnaam wilt veranderen is het ondertussen belangrijk om een nieuw domein te registreren. Daarmee zorg je voor de nieuwe naam die je graag wilt gebruiken. Je zal dan niet het huidige domein veranderen, maar een nieuwe registreren waar je gebruik van gaat maken voor de website.

Domeinnaam veranderen

Wil je de domeinnaam veranderen? Het veranderen van een bestaand domein is helaas niet zomaar mogelijk. Wel kun je een nieuw domein registreren en het oude laten verlopen. Of dat zelf in bezit houden natuurlijk, afhankelijk van of je er in de toekomst nog gebruik van wilt maken.

Vragen over een domeinnaam veranderen of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.