.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Wil je een domeinnaam kopen zonder hosting?

Dat kan! Je kunt de domeinnaam ‘parkeren’, zoals dat dan heet. Het betekent dat je het domein wel registreert, maar er vervolgens nog geen gebruik van maakt in combinatie met hosting.

Domeinnaam reserveren

domeinnaam kopen zonder hosting

Je kunt een domeinnaam reserveren als die nog niet beschikbaar is, omdat de extensie nog gelanceerd moet worden. Dat betekent dat je wel alvast aangeeft dat je er graag gebruik van maakt, zodra dat mogelijk is. Wij zorgen ervoor dat jij er als eerste bij bent. Zodat je de eerste optie hebt op een domein, met een extensie die binnenkort beschikbaar wordt gemaakt. Of die er nog niet is en waarvan je ook niet weet of dit snel gebeurt. Maar áls het gebeurt, dan heb jij de reservering alvast staan.

Dus heb je een bedrijf en heb je daarvoor de .nl-domeinnaam? Registreer ook het .eu-domein, het .com-domein en bijvoorbeeld een andere domeinextensie die klanten mogelijk gebruiken. Het kunt daarnaast alvast een domeinnaam reserveren die je op dit moment nog niet kunt registreren. Je voorkomt daarmee dat straks iemand anders ermee vandoor gaat.

3 redenen voor een domeinnaam zonder hosting

Benieuwd waarom anderen domeinnamen registreren als ze daarvoor nog geen hosting afnemen? We zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij:

  • • Handig voor later
  • • Goed voor SEO
  • • Concurrentie te slim af zijn

1. Handig voor later

Een domeinnaam kopen zonder hosting? Dat kan heel handig zijn voor later. Misschien heb je nu nog niet de tijd om de website of de webshop te bouwen. Eenmaal vastgelegd door iemand anders kun jij er geen gebruik meer van maken, dus je kunt er maar beter als eerste bij zijn.

2. Goed voor SEO

Merk je aan het zoekgedrag door jouw klanten dat ze bepaalde zoektermen vaak gebruiken? En kun je een domeinnaam registreren met die zoekterm(en) erin? Leg het domein vast en laat de pagina doorverwijzen naar je huidige website. Dat is heel handig voor SEO, omdat je er waarschijnlijk meteen goed vindbaar mee zal zijn.

3. Concurrentie te slim af zijn

Sommige concurrenten proberen bezoekers van je af te snoepen, door goed te kijken naar jouw domeinnaam. Een net iets andere spelling of een variant met of zonder streepje is misschien nog beschikbaar.

Zorg ervoor dat je deze domeinnaam of domeinnamen zelf registreert, voordat zij dit kunnen doen. Je kunt dat doen zonder hosting, waarmee je voorkomt dat zij er gebruik van kunnen maken. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat bezoekers netjes bij jou uit blijven komen, in plaats van bij de concurrent.

Domeinnaam kopen zonder hosting: om door te sturen

Ten slotte kun je er nog op een andere manier gebruik van maken. Heb je al een domeinnaam en hosting, maar merk je dat sommige bezoekers een net andere website intypen? Je kunt een domein met een spelfout of een andere spelling registreren, om die door te sturen naar jouw huidige website. Je hebt er dan natuurlijk geen eigen hosting bij nodig, om er goedkoop gebruik van te maken.

Vragen over jouw eigen website, domeinnaam zoeken of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Bestel je domeinnaam zonder hostingGratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.