.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Wat is een domeinnaam in quarantaine en hoe kun je die eruit halen?

domeinnaam in quarantaine

We leggen het je uit, net als over de kosten die daarbij horen. En wil je een domeinnaam uit quarantaine kopen? Ook daarvan leggen we je uit hoe dat werkt.

Wil je een domeinnaam uit quarantaine halen? Houd er rekening mee dat daar kosten aan verbonden kunnen zijn, als je de eigenaar van het domein al bent. En ben je daar nog niet de eigenaar van? Dan zal je moeten wachten tot het eind van de quarantaine. Pas vanaf dat het domein weer vrij is heb je de mogelijkheid om dit vast te leggen.

Drie fasen bij opzeggen: inclusief quarantaine

Een domeinnaam kan in quarantaine komen bij het opzeggen daarvan. Dit voorkomt dat er een domein wordt vrijgegeven, terwijl dit niet had gemogen van de eigenaar. In grote lijnen volgt de procedure 3 stappen:

  • 1. Vervaldatum van het domein
  • Op de vervaldatum vervalt de periode waarin de eigenaar voor het domein heeft betaald. Dus is er geen nieuwe betaling gedaan of wil de eigenaar het domein niet verlengen? Dan verandert de status op de vervaldatum.

  • 2. Domeinnaam in quarantaine
  • Het domein wordt in quarantaine geplaatst. Afhankelijk van de extensie gebeurt dit voor een periode van 30 tot 40 dagen. Alleen de eigenaar kan de domeinnaam uit quarantaine halen. Dit kan afhankelijk van de extensie via het bedrijf dat de domeinnaam registreerde of via ieder bedrijf dat domeinnamen kan registreren. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden kunnen zitten, opnieuw afhankelijk van de domeinextensie.

  • 3. Domeinnaam komt vrij
  • Claimt de oude eigenaar het domein niet tijdens de periode in quarantaine? Dan komt het domein daadwerkelijk vrij. Hoe lang dat precies duurt verschilt per extensie. Vanaf het moment van vrijkomen kan iedereen het domein weer registreren.

 

Domeinnaam in quarantaine

Zit een domeinnaam in quarantaine? Je kunt dit er niet in alle gevallen zomaar weer uit laten halen. Hier kunnen kosten aan verbonden zijn. Dus heb je een domeinnaam, waarvan je de kosten niet op tijd hebt betaald? Na de vervaldatum plaatsen we het domein in quarantaine. Je kunt het ons aangeven als je daar toch weer gebruik van wilt maken. We halen het domein uit quarantaine, zodat je dit weer gewoon kunt gebruiken zoals je gewend bent. Als je niets door wordt het domein uiteindelijk weer vrijgegeven, zodat ook ieder ander dat kan registreren.

Vragen over een domeinnaam in quarantaine of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.