.nl

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in Nederland

Meer info

.be

€0.00 €17.50

Prijs met hosting, meest gekozen extensie in België

Meer info

.eu

€2.50 €20.00

Prijs met hosting, voor commercieel gebruik in EU

Meer info

.com

€1.75 €19.25

Prijs met hosting, populairste commerciële extensie

Meer info


Wil je een domeinnaam overdragen?

domeinnaam overdragen

Je kunt een domein in jouw bezit houden, verkopen of gewoon aan iemand anders overdoen. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat de overdracht goed verloopt.

Om een domein aan iemand anders over te dragen zullen wij dat moeten overschrijven. Zo zorgen we ervoor dat het domein een nieuwe eigenaar krijgt. Jij moet er voor die tijd voor zorgen dat jullie daar goede afspraken over hebben gemaakt. Daar kunnen we niet bij helpen.

Domeinnaam overdragen: hoe werkt dat?

Je wilt een domeinnaam overdragen: hoe doe je dat? Houd er rekening mee dat een domein overdragen iets anders is dan een domeinnaam verhuizen. We gaan er in dit geval vanuit dat je het domein wilt overdragen naar een ander account dat je bij ons hebt of iemand anders die klant bij ons is.

Wil je een domeinnaam verkopen en die vervolgens verhuizen naar de nieuwe eigenaar? Houd er rekening mee dat je er dan een verhuiscode of verhuistoken voor moet aanvragen. Dat kan in het bedieningspaneel, waarmee je jouw website kunt beheren. We geven je de token, die de nieuwe eigenaar van het domein kan gebruiken.

Naar een ander account

Wil je de domeinnaam overdragen naar een ander account? Als iemand ook klant is bij ons (of dat wil worden) is de overdracht makkelijker. De domeinnaam blijft bij ons geregistreerd, we hoeven daarvoor alleen de tenaamstelling aan te passen.

En had je bijvoorbeeld eerst privé een account en inmiddels (ook) zakelijk? In die gevallen kunnen we de domeinnaam overdragen. We zetten die over van jouw ene account naar het andere. Op die manier zorgen we ervoor dat je er in de nieuwe omgeving gebruik van kunt maken.

Domein verkopen en overdragen

Je kunt het domein verkopen, bijvoorbeeld als jij er geen gebruik meer van maakt. Je bent natuurlijk vrij in de prijs die je daarvoor vraagt. Houd er rekening mee dat je zelf de afspraken zal moeten maken en de betaling moet regelen.

Let op: denk je eraan een domeinnaam te verkopen? Overdragen is eenmalig. Dat kunnen we niet meer ongedaan maken. Dus heb je een .nl-domein, waarvoor je ook het .com-domein registreert? Soms is het beter om ook het Nederlandse domein zelf te houden, zodat anderen die niet kunnen gebruiken.

Ook naar een andere provider

Wil je een domeinnaam overdragen aan iemand anders die ook klant is bij EIGEN-DOMEIN? Dat kunnen we gewoon intern regelen. We verzorgen de overdracht van het domein, uiteraard zonder dat jij er omkijken naar hebt. Het is snel en soepel geregeld, zodat de ander het domein kan gebruiken.

Gaat het om iemand die geen klant is bij EIGEN-DOMEIN (en dat ook niet wil worden)? Geen probleem, ook in dat geval kunnen we meewerken aan de overdracht. Het is dan belangrijk dat de hostingprovider van de nieuwe eigenaar een verzoek doet om het domein over te nemen. Wij kunnen daar vervolgens op reageren door het domein over te dragen. Op die manier kun je de verkoop afhandelen, altijd op initiatief van de nieuwe eigenaar en de hostingpartij daarvan.

Bij een nieuwe bedrijfsnaam

Heb je een nieuwe bedrijfsnaam en heb je de domeinnaam daardoor niet meer nodig? Je kunt die proberen te verkopen. Je kunt er ook voor kiezen het domein over te dragen aan iemand anders met een account bij ons. Of je kunt het domein overdragen naar een privé-account. Je kunt het domein dan aanhouden om bijvoorbeeld te verwijzen naar het nieuwe.

Er zijn allerlei redenen mogelijk om een domeinnaam over te dragen. Wij helpen je er graag bij. Dat is makkelijk als het gaat om een ander account bij ons. En wil je het domein extern verhuizen? Ook dat kunnen we natuurlijk voor je in orde maken.

Domeinnaam en e-mailboxen overdragen

Wil je een domeinnaam overdragen? Het gaat om een eenmalige handeling, die we niet meer ongedaan kunnen maken. Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt, bijvoorbeeld over de betaling.

Wil je ook de e-mailboxen mee overdragen? Houd er rekening mee dat het nodig is om die e-mailboxen weer even opnieuw in te stellen, bijvoorbeeld met een ander wachtwoord. Doe je dat niet? Dan zou de oude eigenaar toegang blijven houden tot de e-mail. Uiteraard zijn dit zaken waarbij we je netjes begeleiden, zodat je steeds weet waar je aan toe bent.

Tip: wil je het domein aan iemand anders overdragen? Regel dit onderling, via de hostingprovider van de nieuwe eigenaar. Dat is veiliger dan het domein laten verlopen en uit quarantaine te laten komen. Op dat moment heeft namelijk iedereen de mogelijkheid om het domein (als eerste) te registreren.

Vragen over een domeinnaam overdragen of onze andere diensten? Stuur ons een e-mail naar info@eigen-domein.com of maak een supportticket voor jouw uitgebreide vraag aan met een e-mail naar helpdesk@eigen-domein.com. We horen graag van je!

Registreer je gewenste domeinnaam nu!Gratis domeinnaam bij bestelling van een hostingpakket, alles voor een snelle en succesvolle start van jouw website.