Waarom je eigen Domeinnaam?

Je eigen domeinnaam is de start van je adres op het internet. Het is de naam, ook wel URL, die je intypt om naar jouw website te gaan. De eigen domeinnaam zorgt er voor dat je je op een duidelijke manier kunt werken aan de bekendheid van je website over je hobby, project, product, merk of bedrijf.
Je domeinnaam fungeert ook als zoekwoord voor zoekmachines, die bekijken namelijk hoe relevant je website is in relatie tot opgegeven zoekwoorden.

.NL, .COM of .EU domeinnaam
Een domeinnaam bestaat uit de bedrijfsnaam of de specifieke naam die u de website wilt geven, samen met een extensie. De extensie kan verschillende vormen aannemen, maar zal over het algemeen .NL.COM of .EU zijn. Op die manier heb je de mogelijkheid om de Nederlandse afkomst aan te geven, of aan de andere kant juist heel de wereld of heel Europa aan te spreken. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor een aantal andere extensies van jouw domeinnaam, zoals .BE voor België en .DE voor Duitsland.

Je domeinnaam kiezen
Zorg er als eerste voor dat jouw domeinnaam echt relevant en zeker ook goed te onthouden is. Het liefst kort en iets te zeggen heeft over de inhoud van je website. Je kan het zien als een uithangbord van jouw website of webwinkel. Tip, combineer met het min teken en probeer met de nieuwe domeinextensies een onderscheidende domeinnaam te bedenken!

Hoe registreer je een domeinnaam?
Het registreren van een domeinnaam is zeer eenvoudig en snel geregeld. Zoals eerder al aangeven verzin en bepaal je voor jezelf de domeinnaam. Daarna bepaal je welke extensie voor jouw van belang is. Kies uit de oude vertrouwde extensies zoals een .nl, be, .eu of een .com domein, maar ook de nieuwe extensies kunnen zeer interessant zijn zoals .cleaning, .deals, .shop en .clothing.
Via onze domein controle check je of de domeinnaam nog beschikbaar is. Is de domeinnaam beschikbaar kun je overgaan tot registratie.
De domeinnaam is dan echt jouw eigendom!

Een overzicht van alle extensies is te vinden op Domain name registries around the world of op IANA

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!