Professionele
webhosting
vanaf euro1,25

Onze hosting diensten zijn op het virtualisatie principe gebaseerd met
High Performance SAS RAID 6. Betrouwbaarder, sneller en groener.

Bestel Nu! Meer Info

Wat is Domeinnaam Hosting?

Een domeinnaam, ook wel aangeduid als 'domein', is als het ware uw adres op het internet, aangezien het de URL is die men in dient te tikken om naar uw website te gaan. Uiteraard gaat er achter de naam een IP-adres schuil, maar het domein zorgt ervoor dat bezoekers u later weer eens kunnen benaderen, zonder dat ze een reeks getallen uit hun hoofd hoeven te leren. De domeinnaam zorgt er wat dat betreft voor dat we ons op een duidelijke manier kunnen profileren, men handige links aan kan maken en u werkt aan de bekendheid van uw merk, website of bedrijf.


.NL, .COM of .EU domeinnaam


Een domeinnaam bestaat uit uw bedrijfsnaam of de specifieke naam die u de website wilt geven, samen met een extensie. De extensie kan verschillende vormen aannemen, maar zal over het algemeen .NL, .COM of .EU zijn. Op die manier heeft u de mogelijkheid om uw Nederlandse afkomst aan te geven, of aan de andere kant juist heel de wereld of heel Europa aan te spreken. Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor een aantal andere extensies van uw domeinnaam, zoals .BE voor België en .DE voor Duitsland.


Domeinnaam levels


Wanneer we de domeinnaam verder ontleden spreken we doorgaans van de verschillende levels, om aan te geven over welk onderdeel we het hebben. Het unieke van het ontleden van een domein is dat er van rechts naar links gelezen wordt, in plaats van andersom, zoals we over het algemeen gewend zijn. De extensie is om die reden het 'Top level'. Uw naam zelf (eigen-domein in www.eigen-domein.com) is het 'Second level' en het 'Third level' bestaat in dit geval uit 'www'. Door de domeinnaam op deze manier te ontleden hebben we de mogelijkheid om de verschillende niveaus aan te duiden.

Een overzicht van alle levels is te vinden op Domain name registries around the world of op IANA

De Top Leveles worden beheerd door de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) maar heeft ieder Top Level een eigen operator en daarmee ook zijn eigen regels.

De meeste TLD's operators bieden de mogelijkheid aan aangesloten bedrijven (ook wel registrars genoemd) om nieuwe domeinen aan te maken. Een klein aantal operators bieden de domeinen echter rechtreeks aan.
Een registrar betaalt de operator voor het recht om domeinnamen te kunnen registreren een vast periodiek bedrag plus een bedrag per domeinnaam.

Het aanvragen van een domeinnaam doe je bij een registrar naar keuze, dit is in de regel bij het bedrijf waar je tevens je webhosting geregeld hebt.
Bij deze Hosting Provider wordt dan de keuze gemaakt voor het webhostingpakket.
De kosten van een domeinregistratie bestaat uit een vast jaarlijks bedrag, waarvan de hoogte bepaald wordt door de registrar.


Controleer Domeinnaam

Typ gewenste domeinnaam (zonder www.) of keyword

 


LiveZilla Live Chat Software